fbpx
17.2 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Úton egy digitális világ felé

Több mint 270 új token

Küldetés teljesítve! Március 1.-én a mainneten sikeresen aktiválták a Cardano Mary protokollfrissítést. Ezzel a hálózat belépett a több eszköz korszakába, ami azt jelenti, hogy a fejlesztők létrehozhatnak tokeneket és kiadhatják őket a mainneten. 

Amint az a pool.pm/tokens weboldalról kiderül, a Cardano mainneten már több mint 270 tokent vertek. Az első tokenek közül a leghíresebb eddig minden bizonnyal a Liqwid Finance projekt LQ jelzője.

Mikor indul a Liqwid Finance?

A Liqwid Finance a 2020-as wyomingi Hackathon egyik nyertese, és a Cardano blokklánc egyik első DeFi-projektje lehet. 

Dewayne Cameron, a Liqwid Finance feltalálója beszélt az aktuális fejlődésről és arról, hogy az alkalmazás mit hoz az asztalra. A várható indulási dátum 2021 június – amely egybeesik az Alonzo hard forkkal.

A Liqwid Finance hasonlít az Aave, az Compound és más, az Ethereum hálózaton található hitelezési platformra. A Liqwid egy nyílt forráskódú likviditási protokoll, aminek a felhasználási esete a hitelezés köré épül.

Ha többet szeretnél megtudni a Liqwid Finance-ről, olvasd el cikkünket.

Újabb ATH

A Google Trends adatai jelzik, a Cardano kereséseinek száma 2020 vége óta növekszik. A Cardano keresések első jelentős csúcsa december körül volt. A keresési mennyiség új csúcsra emelkedett, miután a második Mary hard forkot sikeresen aktiválták. A harmadik, Alonzo elnevezésű fork előzetes telepítési dátuma 2020 második negyedéve. Ez lehetővé teszi az intelligens szerződéses platform, a Plutus telepítését a mainneten. A megnövekedett érdeklődés eredményeként a Cardano blokklánca a tranzakciók számának növekedését is rögzítette. A 250-es korszakban a platform több mint 192 598 tranzakciót rögzített.

Blockchain Africa Conference

A 2021-es Blockchain Africa Conference szervezői tegnap bejelentették, hogy Charles Hoskinson, az IOG alapítója és vezérigazgatója, valamint a Cardano feltalálója főbeszédet tart a Cardano afrikai kontinensen zajló projektjeiről. Hoskinson az elmúlt hetekben többször beszélt arról, milyen óriási lehetőségeket kínál az afrikai kontinens. A Cardano közösség most arra tippel, hogy Hoskinson a március 18 – 19-én megrendezésre kerülő konferencián bejelenti az „afrikai madarak leszállását”.

Az IOG kiemelt országai közé tartozik Dél-Afrika, Kenya, Nigéria és Tanzánia is. Utóbbi országgal kapcsolatban John O’Connor az IOG afrikai műveleteinek igazgatója elárulta, hogy az IOG közel áll ahhoz, hogy aláírja az internethez való hozzáférés biztosításának lehetőségét azok számára is, akiknek nincs hozzáférésük. A projekt részeként a vállalat nem csupán arra törekszik, hogy minden ügyfélnek digitális identitást adjon, hanem az ADA-t is felajánlja fizetési eszközként.

A Cardano mint unikornis

Az árfolyam hihetetlen emelkedését követően a Cardano, szigorúan az Ethereum mögött, mára a második legnagyobb kriptovaluta unikornis, amely jelen van a svájci Crypto Valley-ben. Jelenleg 40,6 milliárd dollárra becsülik, ezt követi a Polkadot (29,3 milliárd dollár) és Aave (3,9 milliárd dollár). Összehasonlításképpen tavaly a Cardano fel sem került az unikornisok listájára. Értékelése csak 869 millió dollár volt.

És hogy miért olyan lényeges ez?

A világ legnagyobb kripto-központjában működő 50 legnagyobb vállalat összértéke megközelíti a 255 milliárd dollárt és most február végén 3,7 milliárd dolláros támogatást kaptak a befektetőktől, amiből a Cardano is részesült természetesen.

IOG tervei 2025-re

Hoskinson egy újabb videóban, a „Cardano 2025” névre keresztelt terveiről is beszélt, amely egy hosszú távú ütemterv, amelyet a társaság jelenleg fejleszt.  Emellé azt is elárulta, hogy egy nagy tanácsadó céggel együttműködve dolgozzák ki a tervet. Hogy ki lehet ez a nagy cég az egyelőre nem derült ki, de hamarosan bejelentik. Annyit elárultak titokzatosan, hogy egy nagy márkanév ami pont DC-től északra található. Innentől kezdve lehet találgatni.

A „Cardano 2025” terveivel kapcsolatban Hoskinson elmondta, hogy az IOG célja az, hogy egy ország teljes háttere fusson a Cardano hálózaton. Lényegében mindent digitalizálni szeretnének, legyen az személyi igazolvány, pénzügyi infrastruktúra, vagy e-szavazás.

D = 0

Kevesebb, mint egy évvel az IOHK tulajdonában lévő egyesített csomópontok hálózatának elindítása után a Cardano ütemterve szerint teljes decentralizációt fog elérni március végén. Ezen a ponton a már létrehozott, több mint 1800 közösségi medencéből álló hálózat lesz felelős az összes új blokkért.

A Cardano ökoszisztéma d-paramétere megjeleníti a genezis csomópontok által validált tranzakciók százalékos arányát. Shelley 2020 júliusi megalakulása óta a d-paraméter 0,02-vel (két százalékkal) csökkent minden korszakban.

Így 2021. március 31-én a 257. korszak határán a d-paraméter nullára csökken. Minden tranzakciót az érdekelt csoportok validálnak. Az IOHK csapata úgy döntött, hogy ezt az eseményt D = 0 napnak nevezi.

Lássuk a medvét vagy bikát?

A Cardano natív valutája az ADA a múlt hétvége felé 1,07 dollárról megindult felfelé, hogy a hétvégére elérje minden idők legmagasabb csúcsát és azon is túllépjen. Az új csúcs 1,48 dollár lett. A hét elején azonban innen kezdett el folyamatosan lefelé haladni az árfolyam elérve az 1,22 dolláros szintet, majd innen is tovább vándorolt 1,10 dollára. Ma az ADA rövid ideig az 1,00 dolláros szint alá süllyedt, de a bikák gyorsan összekapták magukat, így az ár ismét 1,10 dollár fölé került és most úgy látszik, hogy elindult felfelé.

Előre haladva az első ellenállási szint 1,20 dolláron van. Ezt követi 1,32, 1,38, 1,40 és 1,48 dollár. Ha az ADA átlépi az 1,48 dollárt akkor az ATH felett hozzáadott első ellenállás 1,52 dolláron lesz.

A másik oldalon kapott az ADA egy erős támogatást, ami nem más, mint az 1,10 dollár. Remélhetőleg ettől lejjebb már nem fog menni az árfolyam.

Előző cikkCardano szavazás
Következő cikkSTOP FEE

Related Articles

Közösségi média

925RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek