fbpx
17.2 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Új adathalász botra figyelmeztette ügyfeleit a METAMASK

A népszerű kriptopénztárca, a MetaMask egy új adathalász botra figyelmeztette ügyfeleit, amely megpróbálja megszerezni a visszaállító jelszavakat. A csapat szerint a csaló egy úgynevezett “azonnali támogatás” portálra próbálja elvezetni a felhasználókat, ahol arra kérik őket, hogy adjanak meg információkat egy Google Docs űrlapon.

A MetaMask – egy Ethereum-alapú eszközökre és infrastruktúrára összpontosító projekt – ma (május 3-án) tweetelt, amelyben egy új csalást leplezett le, amely a platform felhasználóit próbálja megkárosítani.

A szervezet jelezte, hogy az átverés “normális” módon történik, és “a helyreállítási jelszavadat kéri”, de az egész egy átverés, és a felhasználóknak különösen óvatosnak kell lenniük.

Az adathalászbot egy “azonnali támogatási” portálra igyekszik elvezetni a felhasználókat, majd arra kéri őket, hogy adják meg személyes adataikat egy Google Docs űrlapon. Hogy minden kétséget eloszlasson, a MetaMask arról tájékoztatott, hogy nem rendelkezik Google-alapú háttérrendszerrel. A csapat azt tanácsolta a felhasználóknak, hogy magának a MetaMask alkalmazásnak a “Get help” opcióján keresztül forduljanak támogatásért.

A kriptopénz tárca azt is tanácsolta ügyfeleinek, hogy értesítsék őket az adathalász botról, mivel a MetaMask alkalmazás rendelkezik ezzel az opcióval a platformján.

Amint arról a CryptoPotato beszámolt, a MetaMask az utóbbi időben valódi fejlődést ért el. A pénztárcát már több mint 5 millióan használják – ez egy jelentős mérföldkő, ami az egész ökoszisztéma és különösen a DeFi növekedését mutatja.

Érdekes módon a MetaMask hatalmas népszerűségre talált a déli országokban, ahol sokan problémákat tapasztalnak a helyi bankrendszerrel, és a tárcát biztonságos és megbízható opciónak tekintik. A top 10-es listán szereplő nemzetek között van például India, Indonézia, Vietnam és Nigéria.

De a MetaMask felhasználók számának növekedésével együtt jár a biztonsággal kapcsolatos probléma is, mivel nehéz megvédeni a sok ügyfelet a hackertámadásoktól.

Az új adathalászbot nem az első kísérlet arra, hogy az óvatlan felhasználókat átverjék és elvegyék kriptopénzüket.

A Új adathalász botra figyelmeztette ügyfeleit a METAMASK bejegyzés először Kriptomania – kripto hírek-én jelent meg.

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Közösségi média

920RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek