fbpx
15 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

További hozamszerzés a Cardano blokklánc-platformon

A Cardano Goguen korszakának indulásával lehetősége nyílik a felhasználóknak további hozamokat szerezni anélkül, hogy a Poolokban lekötött digitális valutájukat az ADA-t ki kellene vonniuk.
A Cardano blokklánc-platformra épülő DeFi (Decentralized Finance – Decentralizált Pénzügy) projekt, a Liqwid Finance, lehetővé teszi az ADA tulajdonosok számára, hogy likviditást nyújtsanak a hitelfelvevőknek, úgy, hogy továbbra is delegálják érméiket, amivel hozzájárulnak a rendszer működéséhez.

A Liqwid Finance nevezetű DeFi platform az emberek egymás közötti (peer-to-peer) hitelezésére összpontosít és elindítja az úgynevezett „kormányzási” tokeneket, amiket jutalomként osztanak ki a hitelt nyújtó felhasználók számára.

Mi az a „kormányzási” token?

A „kormányzási” tokennel a felhasználóknak lehetőségük van beleszólni a projekt jövőjébe. Javaslatokat tehetnek a későbbiekben illetve szavazati jogot kapnak a projektet érintő döntésekben. Másrészről, ha az adott token árfolyama pozitívan alakul, később további nyereséget érhetnek el a hitelnyújtók a token eladásával a hitelezésért kapott kamatok mellett.

A Cardano közölte, hogy a tokenek kiosztása a felhasználók számára a hozamgazdálkodási szerződések útján indulnak el februárban, amikor a Goguen korszak első eseményei működésbe lépnek.

A Cardano közösség már izgatottan várja, hogy likviditást nyújtson a hitelfelvevőknek a blokklánc-platformon, azonban sokakat aggodalommal tölt el, hogy a többség kiveszi a Stake Poolokban delegált ADA-ját és úgynevezett Likviditási Poolokba fogja áthelyezni ezzel csökkentve a rendszer működésének hatékonyságát.

A Liqwid Finance azonban gyorsan reagált a félelmekre és elárulta, hogy azok, akik hitelt akarnak biztosítani mások számára, nem kell a Stake Poolokból áthelyezniük érméiket.

A tavaly kiadott token zárolási funkció a Cardano okosszerződéseivel kombinálva lehetővé teszi a közösség számára, hogy egyszerre delegáljon a hagyományos Stake Poolokban és ezzel párhuzamosan hitelt nyújtson és kamatot szerezzen a Likviditási Poolokban.

Forrás: cryptoslate.com

Related Articles

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Közösségi média

925RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek