fbpx
17.2 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

SingularityDAO az AI-DeFi

Nem olyan régen az Ethereum alapú mesterséges intelligenciával foglalkozó SingularityNET megkezdte migrációját a Cardanoba.

Az IOHK feje Charles Hoskinson és a SingularityNET igazgatója Dr. Ben Goertzel összefogva egy megállíthatatlan AI és Blockchain forradalmi platformot terveznek, amely elsőként fogja elérni a globális decentralizált általános mesterséges intelligenciát. Mindkettő teljesen átveszi egymás API-ját (alkalmazásprogramozási felület) és infrastruktúráját, hogy fejlett AI-gondolkodási képességeket hozzon létre, közvetlenül a Cardano blokklánc-ökoszisztéma szövetébe szőve.

A Cardano a Goguen korszakkal hozza el az intelligens szerződéseket, ami lehetővé teszi a SingularityNET platformjának, hogy teljeskörűen kiadja a fejlett platformfunkciókat, ahol az összes AI-interakció on-chain történik és hasonlóan működik, mint egy decentralizált globális agy.

SingularityDAO

A SingularityNET Foundation bejelentette, hogy egy új projektet tervez, a SingularityDAO-t, ami egy új kezdeményezés a decentralizált pénzügyi (DeFi) térben.

A SingularityDAO küldetése egyszerű: A korai és a közepes szakaszú blokklánc projektek finanszírozási és növekedési helyzetének javítása. Célja, hogy radikálisan nagyobb likviditást teremtsen a megfelelő tokenek számára az AI és a jól megtervezett tokenomika felhasználásával.

Aki az elmúlt években jelen volt a blokklánc világában, az tisztában van vele, hogy rengeteg projekt jött létre, ami egyedülálló decentralizált szoftvert és szociális technológiát alkotott tokenomikai innovációra építve. Ezek közül sok azért küzd, hogy elérje a projektek állandó növekedését, részben azért, mert az alacsony likviditás és a magas volatilitás miatt érméik nem vonzóak a befektetők számára.

A SingularityDAO új pénzügyi eszközöket mutat be, amelyek ezekre a likviditási és volatilitási problémák megoldására irányulnak.

A SingularityDAO újszerű AI-DeFi mechanizmusssal előnyösebbé és kevésbé kockázatosabbá teszi az olyan token-portfóliók tárolását, amelyek egyenként szerény likviditással rendelkeznek, ezzel növelve az ilyen tokeneket kibocsátó projektek számára rendelkezésre álló likviditást. A végső cél a magas színvonalú innovatív projektek számára megteremteni azokat a piaci feltételeket, amelyek elősegítik a gyors pénzügyi növekedést a tokenek felhasználásával.

De miért a DeFi-t választotta a SingularityNET?

A válasz röviden és tömören: Az emberiségnek több jó minőségű decentralizált technológiai projektre van szüksége. Ez azt jelenti, hogy az erőforrásokat a már létező jó minőségű decentralizált technológiai projektre kell irányítani.

Ha növelni tudják a projektek rendelkezésre álló likviditását, elősegíthetik olyan mechanizmusok megjelenését, amelyek csökkentik a tokenek árfolyamának ingadozását és megkönnyítik a projektek működését. Ez a SingularityDAO létjogosultsága.

A SingularityDAO demokratizálja az AI-t a fejlett pénzügyi előrejelzés, a kockázatkezelés, az arbitrázs és az automatizált piacképzés érdekében, az alacsonyabb likviditású altcoinokra és azok egészére összpontosítva. Így teljesíti a decentralizált AI és a DeFi felhasználásával járó küldetését olyan új mechanizmusok létrehozására, amelyek radikálisan felgyorsíthatják a decentralizált technológiai gazdaság növekedését.

De hogyan működik?

A DAO hasonló jellemzőkkel rendelkezik, mint más korábbi DeFi projekt, mint például a Compound vagy a TokenSets, de számos egyedi aspektusa is van.

A SingularityDAO háromféle új tokent tartalmaz, amelyek három réteget képviselnek:

  1. A tokenkészletek alsó rétege, DynaSets néven ismert.  A DynaSet egy dinamikusan kezelt eszköz-gyűjtemény, amely valamennyire hasonlít az ETF-re a hagyományos pénzügyekben, de kifejezetten az alacsonyabb likviditású altcoinokra irányul a magasabb likviditásúak mellett. Általában a DynaSet kezelését AI robot-tanácsadók végzik.
  2. A középső réteg, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a hozamgazdálkodást az a SingYield token. Ezek a SingYield tokenek az ETF-szerű DynaSet tokeneken alapulnak. Vagyis SingYield tokeneket kapnak a DynaSet tulajdonosok, amikor az intelligens szerződések automatikusan kölcsönadják a DynaSet tokeneket azoknak a hitelfelvevőknek, akik kereskedést akarnak végezni, ideértve az egyszerű arbitrázsokat és az AI-alapú kereskedést is.
  3. A legfelsőbb szintű kormányzási réteg, az úgynevezett SingDAO token, amelyet a SingYield tokenek platformon tartásával szerezhetnek meg a felhasználók.

A DynaSet és a SingYield tokenekkel való kereskedés nagymértékben növeli a DynaSet tokenekben szereplő altcoinok likviditását.

A SingularityDAO-t úgy tervezték, hogy a mesterséges intelligenciát minden szinten hatékonyan használja:

  1. Az AI robot-tanácsadókat számos kezdeti DynaSet token kezelésére használják
  2. Az AI robotokat a hozamgazdáktól kölcsönzött DynaSet tokenek kamatoztatására használják
  3. AI stratégiákat alkalmaznak a DynaSet és SingYield tokenek fedezésére, hogy mérsékeljék az ingadozást az egész ökoszisztémában.

A kérdés az, hogy miért most?

A DeFi szféra közelmúltbeli gyors növekedése azt mutatja, hogy a befektetők körében jelenleg jelentős az étvágy a hagyományos pénzügyekben rendelkezésre álló kifinomult mechanizmusok letétkezelés nélküli változatai iránt.

Láthatjuk azt is, hogy rengeteg olyan új blokklánc-technológia jelenik meg, amelyek próbálják az Ethereumra épült DeFi projektekre jellemző korlátozott sebességet és költségproblémákat megkerülni.

Ezeket a tényezőket összesítve valószínűnek tűnik, hogy a DeFi 2021-ben soha nem látott mértékben fel fog robbanni. A SingularityDAO-val arra törekszenek, hogy ezt a robbanást az AI javára fordítsák, és ezt tovább irányítsák egy rendkívül jobb helyzet kialakítása felé a korai fázisú decentralizált technológiai projektek és a hozzájuk tartozó eszközök számára.

Az i-re a pont

A SingularityDAO arra is képes, hogy segítse az új fejlesztéseket a SingularityNET platformon.

Az Ocean Protocol partnerprojekt bemutatta az IDO (Initial Data Offering) elképzelését, amelyben a felhasználó adatkészlete automatikusan társítható egy megfelelő tokennel, amivel egy decentralizált tőzsdén lehet kereskedni.

Láthatjuk, hogy a folyamatosan fejlődő SingularityDAO hálózat olyan mechanizmusokat fog biztosítani, amelyek elengedhetetlenek az egészséges pénzügyi ökoszisztéma elősegítéséhez az altcoin-univerzum növekedésének fellendítése érdekében.

A SingularityNET alapítói hisznek a nyílt forráskódú és a decentralizált irányításban, így egyetlen egyén, vállalat vagy kormány sem lesz képes uralni az AI-t, mivel az egyre inkább képes önállóan gondolkodni. A projekt összegyűjtötte a gépi tanulás (machine learning) és a blokklánc vezető gondolkodóit, hogy demokratizálja az AI-technológiához való hozzáférést.

Forrás: singularitydao.ai

Related Articles

Közösségi média

925RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek