fbpx
17.2 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Saját NFT platformot indít a Binance, de mi az az NFT?

A Binance, a vezető kriptotőzsde saját NFT platformjával lép be az egyre népszerűbbé váló NFT piacra. Az indulást júniusra ígérik.

Mi az az NFT token? (non-fungible token)

Minden ilyen token létrehozásakor során egyedileg kell meghatározni, hogy pontosan mi a cél, mitől lesz az a digitális eszköz különleges. Példával szemléltetve, egy festmény eredetiségét igazoló papír is ilyen, amin leírják az olyan adatokat, hogy honnan származik, ki az alkotó. Egy NFT esetében ezt meta-adatoknak hívjuk. Állandó, megváltoztathatatlan adatokról van szó, amelyek nélkül nem létezhet egy ilyen token.
A tokenek másik fontos tulajdonsága, hogy korlátozott mennyiségben érhetőek el, mivel a fejlesztőknek arra is lehetősége van, hogy erősen korlátozott, akár néhány darabszámmal indítsanak útjára egy tokent.
Fontos megjegyeznünk, hogy a bitcointól és altcoinoktól eltérő módon, ezek a tokenek nem oszthatók. Egy NFT-nek csak egészként van értéke.

Az új piactér kínálata minden Binance-felhasználó számára elérhető lesz, mivel a Binance NFT ugyanazzal a számla rendszerrel működik majd, mint a Binance.com.

A Binance új NFT platformja két extra funkcióval debütál. Lesz egy „kereskedési piac”, amely a felhasználók saját NFT-inek létrehozására épül. Ezekre a Binance 1%-os közvetítői díjat számít fel. A másik, a „Prémium esemény” kategória esetében a művészek az NFT értékesítéséből származó nyereség 90%-át kapják exkluzív együttműködések keretében.
Jelenleg a legtöbb NFT az Ethereum-blokkláncra épül, de a kitaposott úton ott halad a Binance Smart Chain is, más blokkláncokkal együtt.

– Bereczki Rita –

A Saját NFT platformot indít a Binance, de mi az az NFT? bejegyzés először Kriptomania – kripto hírek-én jelent meg.

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Közösségi média

920RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek