fbpx
17.2 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Mi az a yearn.finance?

A yearn.finance az Ethereum blokkláncon futó protokollok csoportja amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hitelezési és kereskedési szolgáltatások révén optimalizálják bevételeiket. Andre Cronje dél-afrikai pénzügyi technológiai fejlesztő 2020 elején indította el a protokollt.
Andre a protokollt lényegében magának hozta létre, hogy megkönnyítse saját dolgát, mivel elég unalmas volt egy idő után mindennap a legjobb hozamok után kutatni, de végül úgy döntött, hogy a közösség elé tárja, hátha másnak is hasznára válik.

A yearn.finance alkalmazás folyamatosan figyelemmel kíséri a hitelezési platformokat, és a befektetéseket automatikusan ezek között forgatja a hozamok alapján. A kifinomult automatizálás az, ami megkönnyíti azoknak a felhasználóknak az életét, akik pénzeszközeiket a yearn.finance-be akarják fektetni. Tehát ahelyett, hogy manuálisan befizetnének, mondjuk a Compound hitelezési platformra, a YFI ezt megteszi a felhasználók helyett és gondoskodik arról, hogy a lehető legmagasabb kamatozású platformra küldjék a tőkéjüket.

A platform a következő lehetőségeket nyújtja:

Vaults: A felhasználók által szavazás útján megválasztott befektetési stratégiák gyűjteménye, amelyek célja a DeFi más projektjeiből származó legmagasabb hozam elérése.  Az eszközeink yVault-ba történő befizetésével automatikusan létrejön egy új yToken, amely egyfajta LP tokenként működik. Minden yToken bármikor beváltható az eredetileg letétbe helyezett tokenekért , valamint minden olyan jutalomért, amely felhalmozódott, amíg a tokenek az yVault-ban hozamot szereztek.

Earn: Hitelezési aggregátorként működik a termék, amely folyamatosan keresi a támogatott tokenek legnagyobb hozamát. Az Earn úgy éri el célját, hogy a letétbe helyezett érmét folyamatosan az egyik hitelezési protokollról a másikra mozgatja. Ha USDT-t befizet a yUSDT készletbe, az Earn elküldi a betétjét a hitelezési protokollok bármelyikére attól függően, hogy melyiknek van a legnagyobb megtérülése. Ez folyamatosan mozgatja a befizetéseket a protokollok között a megtérülés változásától függően.

Zap: A Zap az Earn és a Vaults karcsúsított verziója, amely csak a stablecoinokat támogatja. Ekkor kezdődött meg az együttműködés a Curve yCRV likviditási pooljával. Itt könnyen lehet váltani a különböző stablecoinok között, cserélhető az yDAI, yUSDC, yUSDT, yTUSD anélkül, hogy vissza kellene váltani azokat az eredeti tokenekre. A Zap a felhasználók gázdíjának megtakarítására összpontosít. 

Insure: Egyetlen pénzügyi szolgáltatás sem teljes, ha nem kínálnak biztosítást a betétesek számára. A yearn.finance a Cover komponensen keresztül biztosítja a kockázatbiztosítási szolgáltatást. A fedezet azok számára elérhető megoldás, akik el akarják kerülni a pénzügyi veszteségeket.

A YFI Token

Mint minden hasonló projekt, a yearn.finance is rendelkezik kormányzási tokennel. Andre úgy döntött, hogy ezekkel a tokenekkel jutalmazza a közösséget és oldja meg a decentralizációt, vagyis a felhasználók irányítsák a yearn.finance protokollt. Összesen 30.000 YFI tokent osztottak szét a befektetőknek. Az elején kijelentették, hogy ezek a tokenek semmit sem érnek, de a poolokba hatalmas mennyiségű tőke érkezett, ami elérte a 600 milliós lekötést, így a token értéke is kilőtt. A token ára hamar felszökött 44.000 dollára, ami több mint 1 000 000%-kal magasabb, mint a 3 dolláros induló ár.

A yearn.finance egy érdekes projekt, amely egyedi decentralizált pénzügyi termékeket épít és megpróbálja egyesíteni a DeFi ökoszisztémában lévő fontosabb szolgáltatásokat. A jövő fényesnek tűnik, mivel egy csapat fejlesztőt és marketingszakértőt alkalmaznak, de csak az idő fogja megmondani, sikerül-e a projektnek tovább boldogulnia a DeFi térben.

Előző cikkSingularityDAO az AI-DeFi
Következő cikkPánikra semmi ok

Related Articles

Közösségi média

925RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek