fbpx
17.2 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Merre járnak a madarak?

Mi a helyzet az árral?

A Cardano árfolyama az elmúlt hónapban egy párhuzamosan növekvő csatornában menetelt felfele. Valahányszor az ADA ennek a csatornának a felső határát elérte, visszapattant az alsó élig. Itt mindig összeszedte magát és újra megcélozta a csatorna tetejét. A Cardano az elmúlt napokban stagnálási időszakot élt át anélkül, hogy egyértelmű jelet adott volna arról, hogy merre tart jelenleg az árfolyam. Most, hogy az ADA kulcsfontosságú támogatási szinten ül, a kereslet megugrására van szükség, hogy új, minden idők legmagasabb szintje felé haladjon. A csatorna alsó trendvonalának nemrégiben történt újbóli tesztelését követően a Cardano felkészülhet a középső vagy a felső trendvonal felé irányuló bikás impulzusra, ahogy az elmúlt hetekben tette. A cél 1.50 dolláron, illetve 1.90 dolláron van.

ADA > BTC

A Cardano (ADA) sok befektető választásává válik, mivel alternatív kriptoeszközt keresnek a kiemelt digitális fizetőeszköz, a Bitcoin (BTC) helyett. A Bitcoin, amely a piaci kapitalizáció szerint a legnagyobb kriptovaluta, jelenleg 50.000 dollár felett kereskedik. Túl drágának tűnik ezért a befektetők ígéretes kilátással rendelkező, olcsó kriptovalutákat keresnek. Simon Peters, az eToro munkatársa szerint a befektetők olyan digitális valutát szeretnének, amely lehetővé tenné számukra, hogy teljes mértékben részt vegyenek a következő kripto-fellendülésben, csakúgy, mint azok, akik 10 évvel ezelőtt rengeteg BTC-t tartottak, amikor az semmit sem ért a jelenlegi árához képest.  

Simon Peters megjegyezte:

„A piac fejlődik. Ahelyett, hogy kizárólag a Bitcoinra és az Ethereumra összpontosítanánk, ahol sok befektető csak egy érme töredékét birtokolhatja, növekvő keresletet tapasztalunk olyan érmék iránt, amiknek az ára hasonlít a pár évvel ezelőtti Bitcoin és Ethereum áraira. A befektetők a következő Bitcoint keresik, vagyis olcsóbb tokenekbe fektetnek be, mint az ADA, IOTA és a Tron, amelyek ára 1 dollár körül van.

Az FD7 bevásárolt rendesen

Az FD7 Ventures nevű milliárdos kripto-befektetési alap nemrégiben jelentette be, hogy befejezték a Cardano (ADA) 380 millió dolláros vásárlását. A tranzakció március 4-én, csütörtökön fejeződött be. Az elmúlt hónap végén az FD7 bejelentette, hogy 750 millió dollár értékben adnak el Bitcoint, hogy ebből az összegből tovább tudják majd bővíteni a portfóliójukat. A kiszemelt eszközök az ADA és a DOT.

Az FD7 jóslata

Mivel az FD7 Ventures sikeresen bevásárolt az ADA-ból, így ők sem maradhattak ki abból, hogy megjósolják a kriptovaluta jövőbeli árát.

Egy új sajtóközleményben a dubaji pénzügyi óriás azt jósolja, hogy a Cardano és a Polkadot ára jelentősen, akár 20-szorosára is emelkedhet a következő 3 évben. Ha az előrejelzés valóra válik, ez Cardano esetében 20 dolláros, a Polkadot esetében 700 dolláros árat jelentene. Prakash Chand, az FD7 vezető partnere szerint ez a fejlődés elsősorban annak köszönhető, hogy az előremutató platformok iránti érdeklődés erősen megnőtt. Chand kifejti, hogy a Cardano, a Polkadot és az Ethereum forradalmasítani fogja a különféle iparágakat.

Cardano a sztár mindenhol

Cardano manapság a figyelem középpontjában marad, mindenféle eredményei miatt, amiket a projekt mögött álló csapat jelöl. A Cardano Foundation twitteren osztotta meg, hogy a Cardano elérte a 250.000 feliratkozót a redditen.

https://twitter.com/RichardMcCrackn/status/1369105227618586625

A CoinMarketCap mostanában a Cardanót helyezi reflektorfénybe, mint a top 10 kriptók egyikét.

Mennyit ér ma az első stimulus csekk?

Ha az amerikai állampolgárok felhasználták volna a 2020 áprilisában kapott első 1.200 dolláros stimulus csekket Cardano (ADA) vásárlásra, akkor ez ma közel 45.000 dollárt érne.

Körülbelül egy év telt el azóta, hogy a COVID-19 fenyegetés behatolt a nyugati világba, és hatalmas fennakadásokat okozott. Valamivel kevesebb, mint tizenkét hónap telt el azóta, hogy az amerikai kormány jelentős segélycsomagokat kezdeményezett és 1.200 dollárt küldött minden felnőttnek, aki kevesebb, mint 75.000 dollárt keresett évente.

A február 14-i árak szerint egy bitcoin befektetés 620%-os megtérülést eredményezett volna – vagyis a befektető 8640 dollárt tehetett volna zsebre. Még figyelemre méltóbb az Ethereum vásárlás ahol 1025%-os növekedés, vagyis plusz 13.500 USD végeredmény.

Az ADA április 15-én nagyjából 0.032 dolláros árfolyamon kereskedett, de azóta több mint 3500%-kal nőtt, és jelen pillanatban 1.15 dollár körül jár. Ez azt jelenti, hogy ha egy befektető a teljes stimulus juttatást felhasználta volna az ADA megvásárlásához, akkor kevesebb, mint tizenegy hónappal később 44.800 dollárra tehetett volna szert.

Egy Bitcoin bika érdeklődik a Cardano iránt

A Galaxy Digital vezérigazgatója Micheal Novogratz egy friss tweetben kíváncsiságát fejezte ki Cardano iránt. Twitteren érdeklődött a felhasználási esetekről, rákérdezett a magas piaci kapitalizáció mögött meghúzódó okokra és hogy ki épít a platformra. A milliárdos tweetjében még azt is megemlítette, hogy a Cardano (ADA) egyike azon kevés kriptóknak, amelyekkel soha életében nem kereskedett.

Meglepő módon Charles Hoskinson válaszolt Novogratz tweetjére. Hoskinson tweetelt, hogy „örülni fog, ha hívást kezdeményez”. 

A Novogratz egy ismert Bitcoin bika, és egy korai Wall Streeter, aki beleugrott a kriptovaluta-világba.

Késnek a madarak

Charles Hoskinson, a Cardano alapítója tájékoztatást adott a „madarakról”, mondván, hogy még mindig a levegőben vannak, és a vártnál később landolnak. Emlékeztette a közösséget, hogy ezek a késések hosszú távon nem számítanak figyelembe véve a Cardano által elért eddigi eredmények méretét.

A mai napig csak a találgatások mennek arról, hogy vajon mire utalhatnak ezek a „madarak”. Egyesek feltételezik, hogy egy afrikai kormánnyal kötött nagy szerződéshez kapcsolódik. De ennél is fontosabb, hogy az üzlet a hírek szerint a Cardano valós használatát vonja maga után, nem pedig befektetéseket és spekulációkat, mint ahogy ez a fejlett országokban jellemző, gondolok itt arra, hogy a Coinbase listázza az ADA-t avagy sem.

De addig, amíg a másik fél nem lép előre az ügy érdekében, addig a Cardano köteles titokban tartani a dolgokat. Így ezzel kapcsolatban Hoskinson türelemre szólít fel mindenkit, mondván, hogy sok időbe telik a világ megváltoztatása.

Frissítés és könyv

Az IOG jelenleg olyan projektekre összpontosít, amelyek magukban foglalják a stablecoinokat, a DEX-eket és az orákulumokat, valamint más DeFi infrastruktúrát.

Hoskinson a következőt nyilatkozta:

„Jelenleg az NFT-k olyan dolgok, amelyekre nagyon figyelünk. De megvizsgáljuk a stablecoinokat, a DEX-eket és az orákulumokat, valamint a hasonló típusú DeFi infrastruktúrát is. Ha véletlenül ezen a területen tartózkodik, vagy szeretne velünk valamit kezdeni, küldjön e-mailt nekem.”

Az év végére várható a „Mastering Cardano”, ami a Wyomingi Egyetemmel együttműködve jelenik meg. Alapvetően a Cardano bibliája lesz. Technikai értelemben mindent lefed a főkönyvi szabályokról, annak működéséről, a hard forkokról, továbbá hogyan működik a konszenzus protokoll, hogyan működik az Extended UTXO, hogyan működik Plutus, hogyan működik Marlow és stb. Lényegében ugyanaz az lesz, mint Andreas Antonopoulos „Mastering Bitcoin” könyve csak Cardanóval a főszerepben.

Related Articles

Közösségi média

925RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek