fbpx
17.2 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Mary hard fork közelebb hozza a cardanot az intelligens szerződésekhez

Február 3-án 20:00-kor (UTC) idő szerint Mary hard fork bevezetésre került, ezzel közelebb kerülve a decentralizált finanszírozás felé.

A Mary hard fork jelentős frissítés, teljesen új lehetőségeket nyitva ezzel a cardano közösségnek valamit a vállalkozások irányába. Felhasználóknak lehetőségük van saját tokeneket kiadni a cardano blokkláncon.

Február vége felé frissítést közzé teszik a Mainnet-en is, feloldva ezzel a blokklánc intelligens szerződéseket.

Mitől más a Cardano natív tokenje?

Ellentétben más blokklánc-hálózatokkal, amelyek intelligens szerződéseken keresztül kezelik a tokenkiadást, a Cardano natívan kezeli a tokenizálást. Ez azt jelenti, hogy a Cardanon a tokenek kiadásának logikája magára a Cardano főkönyvre épül, így nincs szükség további rétegek felépítésére a blokklánc tetején.

Az Ethereum felhasználók által definiált , az ERC-20 és az ERC-721 szabványokkal létrehozott tokenjei alapvetően különböznek az ETH-tól. A Cardano viszont natív módon támogatja a felhasználó által definiált tokeneket, ami azt jelenti, hogy nincs szükség egyedi kód hozzáadására a blokklánc tetején.

Ezen túlmenően lehetővé teszi ezeknek az eszközöknek, hogy szinte pontosan úgy viselkedjenek, mint az ADA, a blokklánc natív pénzneme. Az egyetlen különbség a Cardanon és az ADA-n kiadott tokenek között az, hogy a tokenek megsemmisíthetők, és csak az ADA használható fel díjak, jutalmak és befizetések kiszolgálására.

Az a tény, hogy a Cardano natív eszközei beépülnek a főkönyvbe, forradalmasítani fogja a decentralizált finanszírozást. A Cardanon a natív tokenek és eszközök közötti tranzakciók nem vonnak maguk után végrehajtási díjat, így a DEFI alkalmazások sokkal megfizethetőbbek.

Forrás: CRYPTOSLATE

Related Articles

Közösségi média

925RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek