fbpx
17.8 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Májusi Bitcoin-crash – Tanácsok a GetNode alapítóitól

Előadást tartotta: Jirka (bal oldalon) és Patryk Labus (jobb oldalon). Ők ketten alapították mind a GetNode klubot, mind a Bitwin24 online blokklánc lottót. 

Az előadás témája: beszélgetés a kriptopiacban bekövetkezett változásokról. 

Az előadás pillanatáig a Bitcoin kb. 30%-ot már esett, 7 napon belül. 

Első tanács – a portfóliónk felépítése

Első tanácsuk az, hogy bár imádják a kriptovilágot, de nem tanácsolják, hogy a megtakarításunk 100%-át kriptókba fektessük a piac volatilitása miatt. Érdemes másfajta befektetési lehetőségekkel is növelni a portfóliónkat az ingatlan- és részvénypiacról, vagy nemesfémekkel. Ha az egyik piac csökken, akkor egy másik piac növekszik. A kriptopiac és a DAX is erőssen csökkentek, viszont az arany ára megugrott. Néhány hónapon belül olyan sok pénzt nyomtattak a központi bankok, mint az elmúlt években összesen. Ez a pénz is be fog áramolni valahova.  

Második tanács – Elon Musk esete

Jirka beszél az Elon Musk esetről. Sok új kriptovilágba beszálló – a tapasztalat hiány miatt  – meggondolatlanul reagált Elon M. üzeneteire, miközben Elon M. feltehetőleg sok millió $-t tudott keresni. Elon M. a világ egyik leggazdagabb embere (top 3) és nagyon sokak szemében példakép. 

Az NFT hype is közrejátszott, továbbá a kínai hírek is, amik erősen túl lettek reagálva és még csak nem is újak. Hiszen 2017-ben már ugyanígy be akarták tiltani a bányászatot, a bitcoint stb. Ezek a hírek és események viszont már el tudtak indítani egy stop-loss láncreakciót, ami tovább növelte a félelmet az emberekben.   

Másik tanácsuk, hogy érdemes az egész Bitcoin árfolyamot nézni, és nem csak a múlt hetit. Ha 2010-ben 100 euróért vásároltunk volna BTC-t, akkor most 30 millió eurónk lenne. A kriptovilág érdemes fokozatosan beszállni. A tőkét felbontani, és több lépésben befektetni, pl. minden hónapban egy részét (cost average effekt).  

Újabb tanács – árfolyamelemzés

Mind a ketten azt mondják, hogy az árfolyamot senki sem tudja előre megjósolni. Vélemények lehetnek ugyan, de biztosat senki nem tud mondani. Sem Jirka, sem Patryk nem bíznak az árfolyam elemzőkben a kriptopiacon belül (!) hiszik, hogy a tanácsaik nem mások, mint “önbeteljesülő jóslatok”, magyarán egy adott szituációban, többen egyszerre megjósolnak egy irányt és hasonlóképpen megnyitják a kereskedést, tehát a saját elképzelésüket valósítják meg. És ez még működhetne is, de az érzelmek a kriptopiacon nagyon erősek és pl. egy Elon M. néhány üzenetével megboríthatja a kereskedők stratégiáját. Egyetlen mankó lehet a valószínűség megvizsgálása a rizikóra (veszteség) és a nyereségre.      

Összefoglalva

A régi kripto tulajdonosoknak ez a helyzet nem szokatlan és többségük kivár, teljesen nyugodtak. Utolsó tanácsuk, hogy ez egy remek alkalom arra, hogy kriptovalutát vásároljunk, egyébként tartsuk azt, amink van de semmiféleképpen nem tanácsolják most, hogy a meglévő készleteinket eladjuk. Elképzelhető, hogy a BTC egy ideig oldalazni fog, de Jirka és Patryk is úgy vélik, hogy az év végére a Bitcoin újra 50.000$ felett lesz.   

Az előadás 2021 május 20-án volt megtartva. 

Előadás linkje:

A Májusi Bitcoin-crash – Tanácsok a GetNode alapítóitól bejegyzés először Kriptobarát Klub-én jelent meg.

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Közösségi média

920RajongókTetszik
404KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek