fbpx
17.2 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Kriptoprogramozási versenyt rendeznek Magyarországon

A rendezvényre 2021. május 18-án kerül sor a BDAY esemény sorozat keretében, a nevezés ingyenes.

Május 18-án Magyarországon rendezik meg ötödik alkalommal a CCTF – Crypto Currency is The Flag programozási versenyt online, amelyen kripto- és blokklánc-szakértők mérik össze tudásukat a napjainkat behálózó diszruptív technológia mélységeiben.

Sokak számára a blokklánc fogalma egyet jelent a Bitcoinnal, a kriptovaluta- és blokklánc-szakértők, iparági szereplők azonban pontosan tudják, hogy míg a blockchain az egy technológia, addig a Bitcoin csupán egy kriptovaluta a sok közül, még ha az utóbbiból ma egyetlen egy több, mint 50.000 dollárt, azaz 15 milió Ft-nál is többet ér.

A technológia mögött sokszor olyan személyek állnak, akiknek valódi személyazonosságuk nem ismert, jellemzően cypherpunk mozgalmak tagjai, kriptográfusok, programozók, akik nem szeretnék felfedni valódi kilétüket. A kriptomozgalmak, illetve maga a technológia előrejutásában nem egy magyar vett részt az elmúlt évtizedekben, ide sorolhatjuk Nick Szabo informatikust és kriptográfust, vagy Hanyecz Lászlót Bitcoin fejlesztőt, aki arról volt híres, hogy elsőként vett pizzát a népszerű kriptovalutát használva, mai árfolyamon mintegy félmilliárd forintért.

A CCTF verseny keretében idén Magyarországon mérik össze a tudását az iparág legjobbjai, akiket több szervezet is támogat, így értékes nyereményekkel gazdagodhatnak a résztvevők. A szponzorok között olyan nemzetközi cégek is megtalálhatók, mint az Awalcon, Cryptall, HODLbag, és CasperLabs, a hazai cégek közül a CodeCluster és az újgenerációs, hibrid konszenzuson alapuló magyar blokklánc, az ILGON is támogatja a rendezvényt.

A rendezvényre 2021. május 18-án kerül sor online, a BDAY esemény sorozat keretében, a nevezés ingyenes a cryptoctf.org honlapon keresztül – írja a computerworld.hu

A Kriptoprogramozási versenyt rendeznek Magyarországon bejegyzés először Kriptomania – kripto hírek-én jelent meg.

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Közösségi média

920RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek