fbpx
15 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

IOHK 11 nyertese a project catalystban.

Az (ADA) fejlesztését támogató IOHK 11 nyertes pályázatot hirdetett meg a finanszírozás elnyerésére a ’Project Catalyst’ részeként.

Az IOHK (azaz „Input Output Hong Kong”), egy olyan nyílt forráskódú projektek támogatására összpontosuló szervezet, mint amilyen a Cardano (ADA), amely a decentralizált alkalmazások (dApps) létrehozásának egyik fő platformja, bejelentette az első nyertes indítványokat a Project Catalyst számára.

A közösség hangot adott döntésének, és előreláthatólag 11 kezdeményezés az, amely a ’Cardano’ ökoszisztémájának erősítésének érdekében finanszírozásra tesz szert.

Amint azt az IOHK magyarázatából megtudhattuk, a Project Catalyst egy „folyamatban lévő kísérlet”, amelynek célja feltárni és különböző módokon megvizsgálni, hogy a „decentralizált” innováció és az együttműködés miként valósítható meg „a legmagasabb szinten”. – fűzte hozzá az IOHK csapata.

A Voltaire ütemterv kezdeti szakaszának célja egyrészt az ökoszisztéma résztvevőinek megmérettetése, valamint, hogy a résztvevők „ötvözzék leleményességüket, kreativitásukat és szenvedélyüket a Cardano növekedését támogató úttörő projektek felismerésének érdekében” – jegyezte meg az IOHK csapata.

A jelentések szerint a Fund2 volt az első alkalom, amelynek keretein belül a Project Catalyst résztvevőinek lehetőségük nyílt különféle javaslatok felvetésére, megvitatására, finomítására és megszavazására „valódi” ADA használatával, amely a Cardano (DLT), azaz az elosztott főkönyvi technológiai hálózat natív kriptovalutája. Az esemény célja az volt, hogy „növelje és új értékeket teremtsen a Cardano számára.” – jelentette be az IOHK.

Ahogy azt az IOHK által közzétett blog bejegyzésből megtudhattuk: 

Kihívás elé állítottuk a Fund2 résztvevőit, mégpedig, hogy álljanak elő olyan lehetőségekkel, amelyek hozzájárulhatnak a Cardano ökoszisztémájának fejlődésében az elkövetkezendő hat hónap alatt. A rendelkezésre álló kezdő ADA-alappal, amely 250 000 USD mértékű, 11 javaslat finanszírozására van lehetőségünk.

Az IOHK csapata bejelentette, hogy a következő javaslatokat finanszírozza a Fund2 részeként: 

A PoolTool platformfrissítése: Ennek a projektnek az a célja, hogy „olyan információkat teremtsen a Cardano-on működő vállalkozások és alkalmazások megteremtéséhez, amelyek további termékeket kínálva különböztetik meg a skate pool üzemeltetőit.” Ennek a frissítésnek a célja az infrastruktúra „sokféleségének” elősegítése a Cardano ökoszisztémájában.

Ouroboros over RINA: A koncepció igazolásának (PoC) és az Ouroboros relay megoldásának a RINA felett történő telepítése az „Ethernet / WDM használatával két helyszínen Tokióban, Japánban”.

Haskell / Plutus / Marlowe oktatás: Oktatással kapcsolatos anyagok, tartalmak fejlesztése, amelyeknek célja az összetett ötletek és információk továbbítása strukturált formában, „kiegészítve példákkal, melyek ötletek inspirálása sarkallnak”. Ezen javaslat célja, hogy „megkönnyítse a helyzetet az új fejlesztők és vállalkozók számára”.

Üzenet-aláíró szabvány létrehozása: „Egy üzenet-aláíró szabvány generálása a cél, a tartalékok, az identitás és a tétkészlet delegálásának igazolására.„

Liqwid: Cardano-hitelezési piacok decentralizált finanszírozásához vagy DeFi: Nyílt forráskódú, nem őrizetbe vett likviditási protokoll létrehozása a „betétek utáni kamatok elnyerésére, valamint az eszközök kölcsönvételére a Cardanon”.

Cardano a mobil (decentralizált alkalmazás) dApp fejlesztők részére: „A mobil platformok a DApp világ első osztályú polgárává válhatnak a mobil SDK-k segítségével, az első mobil DApp élmény és alkalmazásbolt-kompatibilitás révén.”

GimbaLabs – kezdőkészletek és eszközök: A GimbaLabs egy startup felület, amely „ingyenes és nyílt forráskódú API-kat, leckéket, valamint projektalapú tanulási erőforrásokat kínál a felhasználók számára, melynek célja, hogy segítse az embereket ötleteik életre hívásában a Cardanon, ezáltal ösztönözve a blokklánc alkalmazását”.

Lovelace Akadémia a Marlowe és Plutus számára: Egy online akadémia létesítése, melynek célja a „magánszemélyek vonzása, inspirálása és oktatása és a vállalatok által létrehozott alkalmazások kifejlesztése a Cardano intelligens szerződéses és natív eszközök platformján”.

Sign Tx Arduino: Egy olyan könyvtár indítása a C programozási nyelven írt kódok számára, amely „kompatibilis az Arduino fejlesztői környezettel”. Aláírja a helyi Cardano-tranzakciókat az intelligens szerződések javára, „amelyek rendelkezésre állnak az alkalmazások engedélyezésére.

Kisállat-nyilvántartási DApp a ₳ Pay alkalmazással: Segítséggel szolgál a fejlesztőknek „elfogadni az ADA-fizetéseket a webhelyeken”. A ₳ Pay alkalmazásra épülő Pet Registry DApp „olcsóbban és jobban fogja kiszolgálni a globális közönséget”. A fejlesztőket „a sikeresnek ítélet alkalmazások és az elkészítésükhöz szükséges eszközök ihlették meg. Mindkettő megalkotásával inspirálhatjuk és felgyorsíthatjuk a fejlesztőket és azok megoldásait”.

Japán Cardano Kormányzási Szövetség: Találkozók, közösségek, valamint podcastok:”online / offline meetingek, kormányzati podcastok stb támogatása a mi japán közösségünk számára.

Ahogyan azt az IOHK is megerősítette, minden támogatást elnyerő csapat e hónap végéig meg fogja kapni ADA-tokenjeiket, hogy segítségükkel elkezdhessék projektjeik megvalósítását, és remélhetőleg belátható időn belül életre kelthessék azokat. Az IOHK továbbá hozzátette, hogy már most alig várják, hogy ezen kezdeményezéseiknek milyen hatásai lesznek majd a fejlődő félben lévő Cardano ökoszisztémájára.

Ugyan jelenleg még csupán 11 ötlet az, amely megnyerte a finanszírozást, számos más legitim jelentkező volt, akiknek sikerült elérniük a közösség által meghatározott szavazati küszöböt, habár ezek a kezdeményezések ezúttal kimaradtak a finanszírozásból. Ahogyan azt az IOHK hozzáfűzte, bizonyos projekteknek lehetőségük volt arra, hogy biztosítsák a „közösségi finanszírozást”.

Továbbá volt néhány olyan kezdeményezés is, amelyet a közösség finanszírozásra jóváhagyott, azonban a kincstárnak egyelőre nem volt elegendő kapacitása ahhoz, hogy javaslataikat támogassák.

 Az IOHK hozzátette:

Biztatni fogjuk ezeket a pályázókat, hogy nyújtsák be ötleteiket a most indított Fund3-ra vonatkozóan (amelynek középpontjában a DApp ökoszisztéma áll), és bizakodunk, hogy ezen ötletek legjobbjait viszont fogjuk látni a közösség által támogatást nyerő javaslatok között. Vakmerő és ambiciózus terveink vannak a 2021-es Project Catalyst tekintve, hiszen az ADA dollármilliókat érve áll rendelkezésre a Cardano innovációjának finanszírozására. A pályázatok benyújtásának kezdő időpontja a Fund3-ra vonatkozóan [a jelentések szerint 2021. január 13.-a volt].

Forrás: https://www.crowdfundinsider.com/2021/01/171316-iohk-which-supports-cardano-ada-development-has-announced-11-winning-proposals-to-receive-funding-as-part-of-project-catalyst/

Related Articles

Közösségi média

925RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek