fbpx
17.2 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Indiában zöld utat kapott a kriptokereskedelem!!

A National Payments Corporation of India (NPCI) – az indiai lakossági fizetési és elszámolási rendszerek működtetéséért felelős szervezet – úgy döntött, hogy nem tiltja be a kriptokereskedelmet Indiában, és a bankokra bízza a döntést.

Erre a nyilvános nyilatkozattételre azért van szükség, mert ez még inkább alátámasztja a pénzügyi hatóságok álláspontját a kriptovalutákkal kapcsolatos tranzakciókkal kapcsolatban, különösen azóta, hogy a bankok blokkolják a kriptovaluta-tőzsdékhez kapcsolódó tranzakciókat.

Az indiai befektetők a kriptopénzfizetéseket jelenleg az Unified Payment Interface (UPI) és a RuPay kártyák segítségével végzik. Az NPCI döntése, – hogy blokkolja a fent említett fizetési portálokat, – minden bankra kiterjedne, korlátozná a befektetőket a kriptokereskedés területén, lehetetlenné téve a meglévő eszközök eladását vagy továbbiak megszerzését.

Valamikor 2018 áprilisában az Indiai Központi Bank körlevelet adott ki, amelyben megtiltotta az országon belüli bankoknak és pénzügyi cégeknek, hogy szolgáltatásokat nyújtsanak a digitális valutákkal foglalkozó ügyfeleknek – ezt a körlevelet az indiai legfelsőbb bíróság 2020 márciusában hozott ítélete hatályon kívül helyezte.

Sajnos a legtöbb indiai bank a hatályon kívül helyezett körlevélnek megfelelően eljárva utasította a fizetési átjárókat üzemeltető intézményeket, hogy blokkolják a kriptovaluta-kereskedőket érintő tranzakciókat.

Az ilyen bankok ügyfelei, amelyek blokkolták a kriptokereskedelmet, nem tudnak fizetni a tőzsdéken az UPI, a net banking vagy akár a bankkártyáik segítségével – jegyezte meg egy iparági tisztviselő az Economic Timesnak nyilatkozva.

Erről a nyilvánvaló zűrzavarról Nischal Shetty, indiai szoftverfejlesztő és a WazirX – egy indiai Bitcoin-tőzsde – vezérigazgatója így tweetelt:

“Az indiai bankrendszer zűrzavara minden indiai kriptósnak árt”.

Továbbá megjegyezte:

“A tiszteletreméltó indiai legfelsőbb bíróság hatályon kívül helyezte az RBI 2018-as kripto körlevelét, de az indiai bankok még mindig erre a körlevélre hivatkoznak, és megtagadják a banki tevékenységet”.

A Reuters jelentése szerint két hónappal ezelőtt az indiai hatóságok azt tervezték, hogy betiltanak minden kriptoval kapcsolatos tevékenységet az országon belül – ez a digitális eszközök birtoklásának, bányászatának, kibocsátásának vagy kereskedelmének kriminalizálását jelentette. A Reutersnek egy magas rangú kormánytisztviselő árulta el a fejleményt, hozzátéve, hogy a büntetés pénzbírság lenne a bűnösök számára.

Ha az indiai kormány végigvitte volna a javasolt törvényjavaslatot, akkor ez lett volna az egyik legszigorúbb jogszabály a kriptovalutákra vonatkozóan a világon, különösen, hogy más országok is a digitális eszközök elfogadására törekszenek. India néhány ázsiai szomszédja, mint például Thaiföld és Japán, saját joghatóságukon belül kedvező törvényeket hoztak a Bitcoinra és általában más virtuális eszközökre vonatkozóan, amelyek bizonyos mértékig szabályozzák a kriptót.

A vietnami kormány is nemrégiben megbízott egy kriptokutató csoportot, amely a virtuális eszközök elfogadására és szabályozására vonatkozó tervekkel foglalkozik.

A Indiában zöld utat kapott a kriptokereskedelem!! bejegyzés először Kriptomania – kripto hírek-én jelent meg.

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Közösségi média

920RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek