fbpx
15 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Haskell/Plutus/Marlowe education

Oktatással kapcsolatos anyagok, tartalmak fejlesztése, amelyeknek célja az összetett ötletek és információk továbbítása strukturált formában, „kiegészítve példákkal, melyek ötletek inspirálása sarkallnak”. Ezen javaslat célja, hogy „megkönnyítse a helyzetet az új fejlesztők és vállalkozók számára”.

Probléma: Új fejlesztők számára kevés oktatási tartalom érhető el. Damjan Ostrelic a következő megoldást látja: Olyan oktatási tartalom létrehozása, amely összetett információkat adjon át strukturált formában. Damjan úgy látja, hogy az internet akár egyetemszintű oktatást is adhat.

Github: https://github.com/DamjanOstrelic/Cardano-Development-Materials

Új fejlesztők behívása a Cardano projectbe nagy kihívás, főleg azért, mert a Cardano a Haskell programozási nyelvre épül. 2019-ben a Haskell aktív felhasználók kódjának mindössze 0,39% át tette ki a Github-on. Ennek az oka valószínűleg az, hogy nehezen megtanulható nyelvnek tekintik. 

A megoldás ezen problémára, hogy áthidalják a különbséget a Cardano és a fejlesztők között. Kezdő Haskel, Plutus és Marlowe oktatási anyagok létrehozásával, amelyet bárki könnyen megtanulhat. Damjan elképzelése, hogy 45 perces videó anyagokat készít, amiben különféle témákat fed le. 

Forrás: https://thecardanofund.com

Related Articles

Közösségi média

925RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek