fbpx
17.2 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Fantasztikus bejelentés! Már az egyik legnagyobb biztosító az AXA is elfogadja a Bitcoint

Fantasztikus bejelentés!

Az AXA már szinte az összes termék esetében elfogadja a bitcoint, az életbiztosításokat kivéve, hiszen azok szabályozásai ezt nem teszik lehetővé.

Európa második legnagyobb biztosítótársasága lett Svájcban az első olyan biztosító, amely lehetőséget ad az ügyfeleknek arra, hogy Bitcoin-ban (BTC) fizessék számláikat, kooperációban a kriptovaluta bróker Bitcoin Suisse-sel.

A globális gazdaságban -a koronavírus-járvány hatásai miatt zajló- felgyorsult digitális átmenet döntő tényező volt az AXA azon döntése, hogy a kriptovalutákat beépítse a vállalat napi működésébe. A biztosító ezzel összefüggésben arról számolt be, hogy egy 2019-ben végzett iparági elemzés szerint, a 18–55 éves válaszadók körülbelül egyharmada rendelkezik kriptovalutával, illetve érdeklődik a téma iránt.

“A Bitcoin fizetési mód integrálása a vállalat működésébe az AXA reakciója az ügyfelek növekvő igényére az alternatív fizetési lehetőségek iránt, a feltörekvő innovációk ebben is egyre nagyobb szerepet játszanak”

– nyilatkozta Claudia Bienentreu, az AXA Svájc nyílt innovációért felelős vezetője.

Az ügyfél részéről történő egyszerű online utalás hivatkozási számmal lesz ellátva. A svájci frankban esedékes összeget átváltják azonos értékben Bitcoinra, a megadott ideig érvényes átváltási árfolyammal. Az ügyfelek ebben az időszakban nem lesznek kitéve semmilyen árfolyamkockázatnak, és az AXA nem számít fel prémium költségeket azoknak az ügyfeleknek, akik szívesebben fizetnek Bitcoin-nal, a szokványos pénznem helyett.

Az AXA nem tart meg minden Bitcoin-t, melyet bevételként elkönyvel, ehelyett a Bitcoin Suisse-nek küldik el. Fontos megjegyezni, hogy bár az AXA nem számít fel jutalékot a Bitcoin utalásokért, a Bitcoin Suisse 1,75 százalékkal sarcolja meg az AXA ügyfeleket a Bitcoin / svájci frank árfolyamának kiszámításakor.

Az AXA blokklánc-alapú technológia iránti elköteleződését az is jelzi, hogy 2017 óta a blokklánc technológiáját használja az autók életciklusának figyelemmel kísérésére és dokumentálására. A biztosító a Bázeli Egyetem “Blockchain Challenge” programját szintén szponzorálja, amely program az intelligens szerződések biztosítási ágazatban való felhasználását kutatja.

– Bereczki Rita –

A Fantasztikus bejelentés! Már az egyik legnagyobb biztosító az AXA is elfogadja a Bitcoint bejegyzés először Kriptomania – kripto hírek-én jelent meg.

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Közösségi média

920RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek