fbpx
23.3 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

CryptoHeroez.io

Natív tokenek megjelenésével a Cardano is utat nyitott az NFT piacnak. Lehetőségünk volt interjút készíteni Jiri Hysekel a CryptoHeroez kitalálójával.

Egy egyedi NFT 🙂

Mióta foglalkozol Cardanoval? (Chris)

Csak néhány hónapja. 2021 februárjában kezdtem el mélyebben tanulmányozni a kriptográfiát. A Bitcoinról régóta tudtam kb 2013. De soha nem ástam magam mélyebbre. Ez az év más volt, rengeteget tanulmányoztam a kripto projekteket és a Cardano valóban felkeltette a figyelmemet.

Elindítottam egy node-ot és megtanultam hogyan lehet program szerűen megszerezni adatokat a blokkláncból, hogyan kell nativ tokeneket készíteni és végül létrehoztam ezt az egyedi NFT projektet is.

Miért tetszik neked? (Chris)

Szeretem azt a megközelítést, hogy a jó, áttekintett dizájn, a megbízhatóság és a valós használat szem előtt tartása sokkal fontosabb, mint első lenni a piacon. Több évig Haskellben is programoztam és imádom ezt a nyelvet, így ez is felhívta a figyelmemet. (Jiri)

Hogy jött az NFT ötlete? (Chris)

Nos.. az elején csak a technológiát akartam felfedezni. Megakartam tanulni hogyan lehet egyéni tokent létrehozni, hogyan lehet feldolgozni a tranzakciókat, hogyan lehet az ADA-ban fogadni a fizetéseket, és hogyan kell ezt automatizáltan végrehajtani. Akkoriban volt néhány népszerű projekt például a SpaceBudz és mivel meglehetősen aktív vagyok a játékelakadásokban, volt néhány pixel karakterem, amelyeket korábban egy játékhoz rajzoltam, de nem voltak olyan jók, mint szerettem volna, ezért elkezdtem átrajzolni őket. Amikor elkezdtem csinálni azt gondoltam, hogy jó lenne, ha olyan karakterek lennének, amelyek jobban kapcsolódnak a kriptográfia világához. Így indult a Crypto Heroes 🙂 (Jiri)

Milyen jövőre számítasz? (Chris)

Mivel a Cardano erőteljesen a valós problémák megoldására összpontosít és nem az a célja, hogy csak “értékraktár legyen”, úgy gondolom, hogy a Cardano elfogadása idővel növekszik. Úgy gondolom, hogy nagy lehetőségekkel rendelkeznek a fejlődő országokban. Tehát arra számítok, hogy a Cardano nem kevesebb, mint olyan technológia lesz, amely valódi változást hoz az életminőségben ezekben az országokban. Ez egy nagyszerű technológia nagy potenciállal, de azt hiszem, meg kell találnunk azokat a területeket, ahol ez a legjobban segíthet. Senki nem tudta elképzelni, hogy hol segíthet például az internet a 90-évek elején (vagy mire lehet felhasználni az áramot, kivéve a világítást, ha jobban visszamegyünk a múltban). Eddig abban a szakaszban vagyunk. (Jiri)

Köszönjük Jiri! Reméljük sok rajzot várhatunk még tőled.

Related Articles

Közösségi média

927RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek