fbpx
17.8 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Egy asztalnál a nyertessel! Ki lesz a következő?

Kedves Cardano közösségünk, mint tudjátok kihirdettük a Ledger NanoX nyertesét. Gratulálunk, és szívből köszönjük azoknak a hű tagoknak, akik továbbra is nálunk delegálnak!

Jelentős figyelmet fordítunk közösségünkre, így felvettük a nyertessel a kapcsolatot egy interjú keretében. Izgalmas és személyes története talán pont számodra tartogat valami plusz tanulságot. Tarts velünk!

Mesélj magadról, hogyan csöppentél bele a kripto világába?

Szoftverfejlesztő vagyok egy holland logisztikai cégnél, immáron hetedik éve. Alapvetően a kiszámítható és a következetes környezetben érzem jól magam, ezt munkám során és magánéletemben át is tudom élni, de itt jön a képbe a kripto világa. Pár éve már tartogattam ETH és BTC coinokat, csak kíváncsiságból. Februárban viszont úgy döntöttem, hogy kell egy kis extra izgalom az életembe, így a befektetéseim egy részét felbontottam és elkezdtem a Krakenen a napi tradelést, valamint aktívan foglalkozni a kriptókkal.

Mióta foglalkoztat a Cardano hálózata, és miért pont a Cardano?

Egy pár hét gyakorlás, kisebb-nagyobb sikerek és bukások után kezdtem el mélyebben elemezni a coinokat, hogy még hatékonyabb legyen a stratégiám. Ekkorra már tudtam, hogy számomra nem az ETH és BTC lesz a jövő, azokba én már sajnos túlkésőn csatlakoznék be az igazi sikerért. Valamint kezdett egy kicsit ellenszenves lenni a PoW tematika, amikor már “komolyabb” rálátásom is lett a dolgokra. Ekkor figyeltem a PoS metódusra és ezáltan a Cardanora. A projekt nagyon ígéretesnek látszik számomra, valódi értéket teremt és van tere fejlődni. Ráadásul van mögötte egy kiváló csapat, aktív vezetővel és talán még aktívabb programozókkal.

Hogyan találtál ránk?

Egyszer csak felugrott valahonnan egy facebook reklám, elsőre nem is foglalkoztam vele, sok van ilyenből. Amikor már többször is láttam a Gulas Pool-t, más helyeken is, elkezdett érdekelni a dolog, így eljutottam Krisszhez messengeren keresztül, majd a telegram csoportba, majd magába a Poolba is. Ha jól emlékszem, éppen akkor kezdődött az 500 ADA promó, úgy voltam vele, hogy ez egy jó lehetőség arra, hogy komolyabb növekedést érjek el az éves kamat mellett. Behoztam az akkori coinjaim egy részét, valamint a Krakenről lefölözött hasznot is ide tervezem majd behozni, amint sikerül legyőzni a daytrading okozta eufória-függőségemet.

Miért a GULAS Stake Poolt választottad?

Az első dolog, ami megtetszett, még akkor ismeretlenül, hogy több coin akciót is rendez a pool, így van lehetőségem hidegtárcában is növelni a stakelt összeget. A másik mozgató rugó az volt, hogy nem csak a nagy befektetőket akarja beszippantani, mint sok másik Pool, de a kis tárcákat is szívesen látják. Ezt elég hamar le tudtam szűrni egy rövid beszélgetés során, így úgy gondoltam, hogy itt jó helyen lesznek a féltve őrzött coinjaim. Azonban a nyers anyagi haszon szerzés hajhászása közepette egy hasznosabb dologra is bukkantam, egy jó csapat képében. Nagyon megszerettem a telegram csoport hangulatát, segítőkészségét és hogy sose marad egy-egy magasra dobott humorlabda vagy feltett kérdés méltó lezárás nélkül.

Ha te is Stake Pool üzemeltető lennél, mivel tennéd egyedivé a Poolod? Szerinted számít a Poolok mögötti tartalom?

Az igazság az, hogy szerintem a kérdés megválaszolásához sajnos még nem vagyok elég tapasztalt, de azt egyértelműen látom, hogy az Gulas Pool nagyon jó irányba halad és folyamatosan fejlődik. Értve itt a tagok számának növelését, a különböző hirdetett nyereményeket, és pályázatokat, valamint azt, hogy sokat segít a csapat a kezdő és haladó kriptós társadalomnak mind az adacoin.hu által készített tartalmakkal, mind pedig a közvetlen segítségnyújtással a telegram csoportban.

Szoktál másoknak a kriptovilágról mesélni, vagy ez a titkos hobbid?

A kriptós élményeimről legfőképpen csak a legközelebbi barátaimnak szoktam mesélni, de még számukra is teljesen misztikusnak tűnik az egész világ. Szerintem nehezen jut el az emberekhez ez a lehetőség úgy általában, mert arra vagyunk kondicionálva, hogy csak a kemény munkával lehet előnyökhöz jutni. Külsős szemmel azonban (saját tapasztalat) nem igazán lehet látni, hogy mennyi munkát és főleg időt tesznek bele a kriptósok ebbe a hobbiba. Ennek ellenére már van egy pár barátom, aki érdeklődik vagy már csatlakozott hozzánk az élménybeszámolóim után (a Doge+Elon bukásom témáját igyekszem kerülni, de valahogy mindig azt szeretik legjobban)

Végezetül egy kis röhejes apróság, ami valóban segített kitörni HODL-ból és ezáltal megismerni a tradelést, majd az Ada-t és a csapatot: A feleségem távoktatásban délutánonként könyvelést tanul és megállapodtunk, hogy amíg ő órán van, addig én is találok valami új hobbit, hogy egymás mellett legyünk, de még se zavarjuk a másikat.

Elsőként visszatértem az évekkel ezelőtt félbehagyott csatalovon harcoló stratégiai játékaimhoz. Mint már akkor is, most is azzal töltöttem el a legtöbb időt, hogy lootolt javakat az egyik városban eladjam, a haszonból helyi ritkaságokat vegyek és a másik városban eladjam a még nagyobb haszon érdekében. Közben hallgattam a könyvelési órákat fél füllel, kezdtem összefüggéseket kreálni a játék és valóság között és egyre jobban azt éreztem, hogy ez a játék milyen kiszámítható, könnyen hoz hasznot és ezt élőben is ki kéne próbálni (mármint a tradelés részét, nem a hűbéres csatákat) Akkor még nem tudtam, hogy ez még sem lesz olyan egyszerű, mint hittem, viszont annál szórakoztatóbb, főleg a bikás napokon.

Hálásan köszönjük a figyelemre méltó interjút, és azt, hogy továbbra is a Gulas Pool csapatát erősíted!

Ha ti is szeretnétek a későbbiekben nyerni, akkor delegáljatok hozzánk a Gulas Stake Poolba. Hamarosan pedig a Facebook oldalunkon egy újabb nyereményjáték felől szavazhattok. Kérdés esetén írjatok, hívjatok, ránk számíthattok jóban-rosszban. Köszönöm, hogy velem tartottatok, adában gazdag szép estét!

Related Articles

Közösségi média

920RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek