fbpx
17.8 C
Budapest
2021. szeptember 6 (hétfő)
spot_img
spot_imgspot_img

Cardano (ADA) befektetési előnyök

Amikor a Cardano megjelent a kriptovilág színterén, azért hozták létre, hogy az Ethereum alternatívájaként szolgáljon. Cardano segédeszközként az ADA-t, több más kriptovalutához hasonlóan csereeszköznek tervezték. Az Ethereumhoz hasonlóan az intelligens szerződéses infrastruktúrára és az elosztott főkönyvi technológiára alapul, előtérbe helyezve a felhasználók adatainak biztonságát.

Az új befektetők számára gyakran kihívást jelent, hogy kiválasszák azt a blokkláncprojektet, amelybe befektethetnek, mivel számos lehetőség van a piacon. Azonban a Cardano egy olyan eszköz, amelyre érdemes odafigyelni, gyorsan növekszik és felkelti a befektetők figyelmét.

Gyors elmélyülés a Cardanoba (ADA)

A Cardano alkotóinak alapvető célja az volt, hogy olyan blokkláncplatformot építsenek, amely a tranzakciók szélesebb körét hajtja végre alacsony költségek mellett. A platform a modern technológiák felhasználásával továbbra is rendkívül biztonságosnak mondható.

Az okosszerződések alapvető fontosságúak a blokkláncban, mert időt takarítanak meg és megszüntetik az adminisztrációs időt. A Cardano lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy zökkenőmentesen hozzanak létre  okosszerződéseket, ezzel felgyorsíthatják a tranzakciókat és igen nagy hatékonyságot érhetnek el vele. Ennél is fontosabb, hogy a platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy decentralizált protokollokat és alkalmazásokat fejlesszenek. Ugyanakkor pénzeszközöket küldhetnek és fogadhatnak vele, elkerülve a rendkívül magas tranzakciós költségeket.

Az ADA a Cardano utility tokenje, és számos más érméhez hasonlóan értékátvitelre szolgál. Azonban annak ellenére, hogy hasonlóságokat mutat más kriptovalutákkal, egyedi funkciókkal is rendelkezik. A tokeneken keresztül sokkal kényelmesebb a lekötés is, mivel magas biztonsági protokollszint garantálható. Továbbá ezen tokenek hatékonyan ellenőrzik a tranzakciókat, ezzel magyarázható, hogy miért tartja  sok felhasználó.

Az aktív felhasználók bizonyos fejlesztésekben való részvételért, jutalomként, ADA érmékre jogosultak. Ilyen például, amikor az ADA tulajdonosok érméiket a platform protokolljának fejlesztésére fordítják. Ezzel hozzájárulhatunk a platform fejlődéséhez. Az ilyen támogatások erősítik a blokkláncfejlesztőket, hogy hatékonyan futtathassák az okosszerződéseiket.

Cardano vs. Ethereum vs. Bitcoin

A Cardanot gyakran harmadik generációs kriptopénzként emlegetik. E kifejezés mögött van egy különleges értelmezés: A Cardano (ADA) osztozik néhány tulajdonságon a korábbi érmékkel, például a BTC-vel és az ETH-val, és azok gyengeségeire épít. Mivel a BTC és az ETH már korábban létrejöttek, a Cardano alapítója, Charles Hoskinson elkezdte tanulmányozni az erősségeiket, hogy a Cardano (ADA) releváns versenyzővé válhasson a piacon.

A Cardano egyik érdekessége az, ahogyan az alkotói látják a piacot. Az egyedi megközelítés egy átfogó folyamatot foglal magában. Ebbe tartozik bele az ötletelés, az ötlet felülvizsgálata és az ötlet elfogadása. Minden új funkciónak át kell esnie ezen a szigorú folyamaton, mielőtt sor kerülne a megvalósításra.

Ezen biztonsági paraméterekkel a Cardano egyértelműen helyt tud állni a piacon. A token számára felemelő időszak volt 2020 augusztusa, amikor is az ETH és a BTC teljesítményét is felülmúlta! Az ADA kimagasló eredménye azonban semmit nem vesz el a BTC és az ETH teljesítményéből, mivel ez a két valuta már rég bizonyította a piacon való állandóságát.

A BTC és az ETH funkcionalitása és felépítése is meglehetősen eltérő. Míg a BTC-t azért hozták létre, hogy digitális pénzként és értékmegőrzőként szolgáljon, addig az ETH megközelítése kissé más. Az ETH inkább a natív valuta felé hajlik. A programozók felfedezhetik a hálózatot, hogy decentralizált alkalmazásokat hozzanak létre, ahogyan ezt a Cardano hálózatán is megtehetjük.

A Cardanóhoz hasonlóan az ETH is rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik az okosszerződések létrehozását, másrészt a BTC lényegében egy valuta. Ezért, míg a Cardano az ETH rivális valutája lehet, az ETH nem rivalizál a BTC-vel, mivel a hálózatok céljai merőben eltérőek.

A Cardano (ADA) felhasználása

Mivel a Cardano egy mindenki számára nyitott okosszerződés-platform, a különböző iparágak támogató szolgáltatásainak átfogó listáját kínálja. Ez átfogja a pénzügyeket, az oktatást, a mezőgazdaságot, a kiskereskedelmet, az egészségügyet és a kormányzatot.

Az oktatás területén a Cardano rendelkezik egy Atala Prism nevű azonosító megoldással, amelyet az oktatási ágazat használhat az egyetemi tanúsítványok biztosítására. Ennek az azonosító megoldásnak az az egyedisége, hogy olyan rendszert kínál, amelyet nem lehet manipulálni. Ami a kormányzatot illeti, az Atala szintén releváns megoldás. Segít a hitelesítő okiratok kiadásának biztosításában anélkül, hogy a kibocsátó hatóságokkal kapcsolatos bonyolult adminisztrációs folyamatokon kellene keresztülmenni.

A mezőgazdaság és az egészségügy is nagy hasznát veszi az Atala Trace funkcióinak, mivel segíti a termékek eredetének meghatározását. Ez biztosítja a termékbiztonságot, és erősíti az érték- és ellátási lánc minőségét is.

A Cardano egy olyan platform, amely számos felhasználási lehetőséget kínál a szerencsejátékosok számára is. Mivel a Cardano ADA a top kriptovaluták között van, számos fogadási oldal és kaszinó bevezette az ADA tokenek opcióit fizetési eszközként. A Cardano különösen azért figyelemre méltó a szerencsejátékok számára, mert az érme használata kényelmes és gyors. A befizetések másodpercek alatt elvégezhetők, a kifizetés még aznap megtörténik, és a kifizetésekért nem kell külön díjat fizetni. Ez is nagy mértékben növeli a kriptovaluta értékét a szerencsejáték-piacon.

A fenti előnyökön felül még többre lehetsz jogosult, ha fogadsz. Az 1xBit-en való regisztrációval akár 7 BTC-re is jogosult lehetsz az első 4 befizetésed során. Ezen a prémium bónuszon kívül még számos más előnnyel is jár a fogadás:

  • 5000+ nyerőgép, amely lehetővé teszi, hogy több mint négy játékot játsz egyszerre
  • Azonnali kifizetés a nyereményeidből
  • 100+ játékszolgáltató, korlátlan lehetőség a választásnál
  • Az 1xBit akár 30 kriptovalutát is támogat, így bármilyen kriptoval fogadhatsz. Több pénznemben is működtethetsz számlát.
  • Emellett akár a 11%-os VIP cashbacket is élvezheted
  • Az 1xBit kaszinó teljesen anonim, így a személyazonosságod biztonságban van

Az 1xBit segítségével több előnyhöz juthatsz az ADA használatával, mint más platformokon. Használd az 1xBitet még ma a prémium élményért!

Related Articles

Közösségi média

920RajongókTetszik
404KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek