2.7 C
Budapest
2021. november 30 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

Az új rekordok 98 ezerig vihetik az árfolyamot decemberre

A híres-hírhedt S2F modell idén decemberre közel százezer dolláros bitcoin-árfolyamot jósol. A friss rekordok tükrében ez már nem is tűnik annyira elrugaszkodott dolognak.

A napokban a bitcoin újabb magasságokat hódított meg, és egészen 68 ezer dollárig emelkedett. Október 20-án állította be az előző 67 ezer dolláron húzódó csúcsát, most viszont egy gyors felugrással fölébe is került ennek, sokak szerint innen már tényleg meglehet idén a 100 ezer is.

A november nyolcadikának historikusan is van jelentősége, ugyanis 2010-ben ezen a napon került 1 millió dollár fölé a BTC piaci kapitalizációja. A Twitteres kriptós közösség szinte egyöntetűen ünnepli az új rekordot, és sokan visszanyerték a bizalmukat a PlanB nicknéven ismert elemző S2F modelljében. Ez a modell meglepően pontosan jósolta meg eddig a BTC árfolyamának a havi zárásait, a készlet és a friss kibocsátás arányának a segítségével.

A modell úgy számítja ki az aktuális S2F értéket, hogy a meglévő készletet elosztja az évenként újonnan forgalomba kerülő készlet mennyiségével. PlanB először 2019 tavaszán publikálta az előrejelzését, amely segítségével meg tudta becsülni, hogy a már kibányászott, és a folyamatosan, frissen kibányászásra kerülő bitcoin mennyiségének az arányba állításával a BTC árfolyama hogyan fog alakulni a 2020 májusi felezést követően.

Az idei augusztusi, szeptemberi záróérték szinte pontosan megegyezett a modell által jósolttal, az októberi pedig mindössze 3%-kal tért el tőle. Viszont ha továbbmegyünk kicsit, azt láthatjuk, hogy idén november végére 98 ezret, decemberre pedig 135 ezret jósol ez az indikátor.

Tehát már bőven 2022 előtt lehetséges, hogy dollárban nézve eléri a hat számjegyű összeget a bitcoin árfolyama. 2020 áprilisában debütált az S2FX modell, amely a bitcoin S2F által előrejelzett árát hasonlítja össze az arany és az ezüst historikus árfolyamaival, hasonló S2F értékek mellett. Ennek a kombinált modellnek a használatával PlanB arra jutott, hogy a jelenlegi ciklus nagyjából jövő év elején érhet véget, akár 288 ezer dolláros árfolyamig emelve a BTC árát.

Az elemző Twitteren is megkérdezte a követőit, hogy szerintük mi várható, és nagyjából 240 ezren szavaztak is.

Majdnem 40%-uk szerint karácsonyra elérjük a 100 ezret, 31%-uk szerint meglesz a 288 ezer is, 24%-uk szerint viszont hat számjegy alatt marad az árfolyam idén. – írja a kriptokereso.com

A Az új rekordok 98 ezerig vihetik az árfolyamot decemberre bejegyzés először Kriptomania – kripto hírek-én jelent meg.

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Közösségi média

1,062RajongókTetszik
417KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek