fbpx
17.8 C
Budapest
2021. szeptember 6 (hétfő)
spot_img
spot_imgspot_img

Adaption.us dApps explorer

Szerencsésnek mondható, hogy egy jó ötlet miatt nem kell a szomszédba menni, mutatja ezt az Adaption.us csapat által létrehozott dApps explorer. De kik ők? Mi szeretnének elérni? Kérdezzük meg őket!

Egy nyári délután, Budapest panorámájában készítettünk is egy kis interjút velük… Ismerjétek meg őket ti is!

Ki vagytok? Mi az Adaption.us?

Szerettük volna elősegíteni a Cardano nyújtotta lehetőségek adaptációját, mai napig ez a fő cél.

A Shelly hardfork utáni időkben kezdtek előjönni a Cardano-ra épülő projektek, dAppok hírei. Ezekről sehol nem lehetett találni egy összefogó oldalt ahol hiánytalanul megtalálható lett volna a projektek listája, azok elérhetősége és főbb infói, így hát megalkottuk az első Cardano dApp explorer weboldalt, az adaption.us-t.
Ezzel szerettük volna egyszerűsíteni a felhasználók dolgát, hogy megtalálják a számukra megfelelő applikációt, befektetést. Ezzel egyidejűleg segítjük a listázott projekteket, hogy követőtáborra, jövendőbeli felhasználókra és befektetőkre tegyenek szert.

Mit szeretnétek elérni?

Rövid távon a Cardano közösségének egy értékes weboldalt, hírforrást szeretnénk biztosítani, amit kiegészítünk még pár platformon való megjelenéssel.
A háttérben egy nagyobb fejlesztés zajlik, aminek a célja, hogy ne csak a dAppok egyszerű bemutatása történjen, hanem részletesebb információkat is elérjenek az oldalon. De erről majd részletesebben később. 😊

Hosszú távon visszacsatolnék az első kérdésre adott válaszra, a Cardano adaptációjának elősegítésében szeretnénk közreműködni nemzetközi szinten. Egyelőre a rövidtávú cél van a fókuszban.

Rövidtávon szeretnénk a Cardano közösségének bemutatni, hogy milyen lehetőségeik is vannak és milyen projektek alkotják az ökoszisztémát, valamint megjelenési felületet biztosítani a dapp-ok számára. Hosszútávon egy olyan megoldáson dolgozunk, ami több információval látja el a közösséget és segít döntést hozni a felhasználók vagy befektetők számára.

Hogyan képzeljük el ezt?

A dApp fejlesztőknek egyszerű a dolga. Csak fel kell menni az adaption.us-re, beregisztrálni, és a Submit-nál kitölteni az űrlapot. Az itt megadott infókat, képeket bármikor módosíthatják, hogy up-to-date legyen a profiljuk.

A felhasználóknak még egyszerűbb a dolga. Az adaption.us-en az „All Dapps” gombra kattintva megtalálható az összes dapp az oldalon. A lista szűrhető, így kategória alapján (DEX, DeFi, Marketplace, Games, stb.), illetve Tag-ek alapján (Play to earn, Yield, Borrow, Lending, stb) is kereshetőek benne alkalmazások. A találati listát tudjuk szűkíteni az alapján, hogy van-e saját Tokenje a projektnek, vagy sem.

Egyébként az egész oldal megjelenése át lesz rendezve, hogy élvezhetőbb legyen, illetve rengeteg újításunk lesz.

Hol tartotok most?

A közösség több -számunkra- meghatározó alakja jelezte elismerését az oldalunkkal kapcsolatban. Számunkra ezek az elismerések rengeteget jelentenek, épp úgy, mint amikor Ti, az Adacoin.hu kerestetek fel minket. A másik nagy meglepetés Ben-től, az IOHK Community Managerétől jött, akivel egy video callban volt szerencsénk beszélgetni a most épülő projektünkről.

Valamint számunkra igen megtisztelő, hogy gyakorlatilag nulla követéssel elértünk több,mint 1000 követőt Twitteren.

Miért választottátok a Cardano rendszerét?

Megfogott a projekt célja, a mögötte álló cég, Charles filozófiája, a Cardano jövőképe, a közösség segítőkészsége és az összetartás nemzetközi szinten. Ja, és persze a peer-review.

DPTUS Pool

A Poolunk tickere DPTUS, ami az aDaPTion.US-ből jött. Egyelőre kicsik vagyunk 12 lojális delegálóval, de ezt a számot folyamatosan tornázzuk felfelé. Egyébként két szerveren fut, egy fő- és egy back up, így elég stabil a rendszer egy esetleges leállás során sem sérülnek a delegálók érdekei – ez egyébként standard a Cardano rendszerében.

Hogyan tudjuk támogatni a munkátokat?

Jelenleg a fő kommunikációs csatornánk a Twitter, itt több módja is van a támogatásunknak. Az egyik, hogy követik a munkánkat az @AdaptionUS csatornán valamint megosztják a híreinket, minden likeot nagyra értékelünk. A támogatás másik formája pedig, a DPTUS poolba való delegálás, amivel közvetlenül segítik a munkánkat.

Köszönjük Márk, Roland, Zsolt a munkátokat! Szívből kívánjuk, hogy sikeres legyen a projektetek, már bizunk benne, hogy a dApps explorer segíteni fogja a közösséget, és hogy könnyebben rátaláljanak a dApps alkalmazásokra és megismerhessék azokat.

Előző cikkCHARLES token 3. nap
Következő cikkCHARLES token 5. nap

Related Articles

Közösségi média

920RajongókTetszik
404KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek