fbpx
17.8 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

A kripto egy régóta futó Ponzi séma, mondja a Nobel-díjas Paul Krugman

Paul Krugman neves amerikai közgazdász ismét megosztotta negatív álláspontját a kriptovalutákkal kapcsolatban. Egy Ponzi-sémához hasonlította őket.

A kriptopénzek piacának legutóbbi kedvezőtlen árfolyam-alakulásai számos negatív kommentárt váltott ki. Ezekhez csatlakozott a Nobel-díjas Nobel-díjas – Paul Krugman is.

A New York Timesnak adott interjújában a kriptopénzeket “régóta működő Ponzi-sémának” nevezte. Szerinte a digitális eszközökbe való befektetés nagyon hasonlít a múlt századi csalás hírhedt formájához, amely egy fenntartható üzlet illúzióját keltette, de végül piramisjátéknak bizonyult.

Úgy vélte azonban, hogy ez a fajta átverés nem fog egyhamar eltűnni, és Bernie Madoff hírhedt befektetési csalásához hasonlította:

“De vajon tényleg ilyen sokáig fennmaradhat egy Ponzi-séma? Tulajdonképpen igen: Bernie Madoff majdnem két évtizeden át működtette az átverését, és talán még tovább is tartott volna, ha a pénzügyi válság nem lép közbe”.”

Ezen kívül Krugman a kriptovalutákat az aranyhoz hasonlította. Úgy vélte, hogy egyes kriptovaluták képesek lennének felvenni a versenyt a nemesfém tartósságával:

“Elképzelhető, hogy egy-két kriptovaluta valahogyan hasonló hosszú élettartamot ér el”.

A Nobel-díjas szakember továbbá azt is megjósolta, hogy az amerikai kormányzat súlyos intézkedéseket hozhat a kriptovaluták ellen, ahogyan az 1930-as években az arany ellen is keményen fellépett.

A A kripto egy régóta futó Ponzi séma, mondja a Nobel-díjas Paul Krugman bejegyzés először Kriptomania – kripto hírek-én jelent meg.

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Közösségi média

920RajongókTetszik
404KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek