fbpx
17.8 C
Budapest
2021. szeptember 6 (hétfő)
spot_img
spot_imgspot_img

A Cardano Planet (Charles) token menetelése.

Csak nézed és nézed a gyertyát, és valami nem stimmel. Nem stimmel, mert nem érted, hogy lehet valami jó, akkor is, ha zöld, és akkor is, ha piros. Nem ehhez szoktál hozzá. A kriptotőzsdéken eufória lesz úrrá rajtad, amikor egy bevásárlásod szépen emelkedik. Ha meg short ügyletekben vagy benne, akkor meg a pirosak váltják ki a győztes érzést. De az egész nem gyakori. Tudjuk: a kisbefektetők jó része bizony rosszul jár, pláne tapasztalat és pszichológiai tűrőképesség híján.

A Cardano kriptóval az év elején ismerkedtem meg. Sokat olvastam róla, láttam milyen komoly munka áll mögötte, előtte pedig a nagy lehetőségek. Be is vásároltam néhány százat belőle. Hamar kiderült az is, hogy igazi fanatikus rajongói vannak. A nagyjából májustól július második feléig tartó kriptopiaci mélyrepülés idején más kriprók tulajdonosaihoz viszonyítva is jobban megmutatkozott körükben a holder mentalitás, tartották erősen, hiába esett az értéke – ma már tudjuk, átmenetileg.

Persze mindig jobb, ha nem csak úgy áll egy befektetés, hanem kamatozik is. Hamar eljutottam a Yoroi wallethez, ahol az első pool-ba, amelyet megláttam, betettem az ADA-imat. Pár nap múlva aztán hallottam a GULAS poolról, beléptem a csoportjukba, láttam a honlapjukat, a munkájukat, hogy ezek hozzáértő gyerekek a javából, így szépen hozzájuk delegáltam, ami csak volt.

Bevallom, a feléről nem értettem, miről beszélnek, mintha egy félig megtanult nyelv többi részét állandóan szótárazni kellene. Beraktak egy szakállas muksóról egy videót, akiről fogalmam nem volt, hogy kicsoda. Ez az egyfajta félistennek tekintett ember kimondta, hogy „GULAS”, és még szépen ki is betűzte. A magyarok GULAS poolja megnyert egy IOHK-pályázatot, és delegáltak hozzájuk 3 millió ADA-t. Ezt jelentette be a videón.

Ma már tudom ki volt a GULAS-t oly aranyos mosollyal, külföldiesen felolvasó emberke: Charles Hoskinson matematikus, a Cardano megalkotója, és az Ethereum társalapítója.

Aztán ezeket a gulyásos srácokat érte a megtiszteltetés, hogy a cardanósok székesegyházának tekintett Yoroi wallet magyar nyelvű részét létrehozzák. A háttérben azonban már készültek valamire. Valami másra.

Bő két hete a csoportban jött a hír, hogy megalkották a CHARLES tokent tisztelgésként a szakállas muksó előtt. Kicsit utópiának tűnt, hogy ezzel majd így is, úgy is nyer azt ember, az eleve meglévő bizalmam miatt nem volt kérdés, hogy rész veszek benne. Mivel addig csak érintőlegesen hallottam Pancake-ről, Poocoinról és az ott folyó swap ügyletekről, a profik, mint valami beduin szűznek az anyja a nászéjszaka előtt magyarázták el végtelen türelemmel, mit kell tennem. Sikerült a tranzakció, átestem a swap-tűzkeresztségen. Még egy pontosító online oktatást is tartottak nekünk másnap, talán nyolcan lehettünk ott, velük együtt.

Aztán elindult a chart. Előbb szép lassan, egyenletesen. Voltak akik kiszálltak, mások beszálltak, föl-le, kis forgalom mellett csordogáltak a napok. Az máris látszott, hogy ha eladás van, ADA érkezik a tárcámba. Méghozzá nem is kevés a különféle kriptotőzsdék pooljaihoz, swapjaihoz és egyéb eszközeihez viszonyítva. Ha meg emelkedett az árfolyam, akkor a tőke emelkedett, ahogy kell. Egyszerűen hihetetlenek tűnt, főként annak fényében, micsoda rémtörténeteket hallottam, olvastam azóta a lehúzásokról, a csalásokról a BSC-világából.

Mások is egyre inkább ráérezhettek, mi történik, mert a pár tucatos holder állomány augusztus 22-én délután átlépte az 500-at, bő 700-szoros az árfolyam növekedés lett addigra, pár óra múlva pedig a Market Cap először áttörte az 1 milliót dolláros álomhatárt.

A Telegram-csoportban érezhető a feszültség, az eufória. Ők már jó helyen vannak. Tudják, érzik, annyi átverés, szenvedés után jó helyen vannak, hiszen pontosan látják, hogy csordogál tárcájukba az ADA, a világ harmadik legerősebb kriptója. Rögtön kapnak is valamit csak azzal, hogy tartják a Charles tokent, amit mi a „Frakk” című régi magyar vizslás rajzfilmsorozat után Károly bácsinak, Karcsi bácsinak becézünk.

Ráadásul a Charles token megalkotói adakozók is. Már az eddigi tranzakciók elegendők voltak arra, hogy a Magyar Gyermekmentő Alapítvány balatoni állomásának építéséhez 5000 dollárral hozzájáruljanak. Az összeget ezekben a napokban utalják át a szervezetnek.

Bőven nem tart sehol a CARDANO PLANET Charles tokenjének menetelése. Még csak most lesz listázás, úton a többnyelvű honlap és nemcsak a magyarok fognak ráérezni, hogy amire leltek, az maga a gyöngy a sárban.

Cikket írta: H Ádám egy Holder:) nagyon köszönjük.

Related Articles

Közösségi média

920RajongókTetszik
404KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek