fbpx
15 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

A Cardano kincstárának értéke elérte a 100 millió dollárt

Az ADA nemrégiben elérte a 0,39 dolláros árfolyamot, ezáltal a Cardano blokklánc-platform kincstárába zárt coinok értéke elérte a 100 millió dollárt. De nézzük meg, hogy mi is ez a kincstár és hogy profitál a Cardano közössége ebből az egészből?

A Cardano Treasury célja, hogy a blokkláncon történő fejlesztésekhez likviditást nyújtson. Ez a rendszer a közösség tagjainak lehetővé teszi szavazás útján, hogy kollektívan hozzanak döntést egy-egy projekt élete felett, ami kihatással lehet a platform működésére. 

A Cardano kincstárát többféle úton módon finanszírozzák. Ez történhet a Stake-Poolokban kapott jutalmak, újonnan generált érmék és a tranzakciós díjak százalékos arányának felajánlásával valamint kisebb-nagyobb adományokból. 

A Treasury-be jutatott pénzeszközökkel kívánják finanszírozni közösségi szavazás útján a blokklánc-platformra kiható javaslatokat, projekteket. 

Itt jön képbe a Project Catalyst. A platformot a későbbi kormányzási Voltaire korszak központi elemeként indították útjára és ez biztosítja a szavazási folyamatokhoz elengedhetetlen infrastruktúrát.

A Project Catalyst a tavalyi évben bizonyította hatékonyságát a pénzeszközök kiosztásával a kincstárból. Nemrég fejeződött be a Fund2 kincstári gyűjtés, amiből 250.000 dollár értékű ADA-t osztottak ki 11 különböző projektnek. A hamarosan induló Fund3 nevű gyűjtés során pedig 500.000 dollár értékben fognak ADA-t kiosztani az arra érdemesek számára. 

Kis utánajárással kiderült, hogy a Cardano Treasury több mint 250 millió ADA-val rendelkezik. Ez egyfajta biztonságot fog nyújtani a későbbiekben a Cardano közösség részére, lehetőséget nyújtva a különböző projektek megvalósításához.

Forrás: cryptoslate.com

Related Articles

Közösségi média

925RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek