fbpx
15 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

A Cardano elhozza a Fortune 500 vállalatokat Afrikába

A Cardano koponyája, Charles Hoskinson betekintést adott a 2021-re vonatkozó stratégiájába. A Fortune 500 vállalatainak, akik Afrikában és a fejlődő közel-keleti gazdaságokban kívánnak terjeszkedni, gyorsabb és olcsóbb fizetési lehetőségekre van szükségük a pénzügyi műveletekhez. Hoskinson természetesen saját blokklánc-platformjában látja a megoldást, ezért arra törekszik, hogy ezeket a vállalatokat bevonja a Cardano projektbe.


 “A Fortune 500 vállalatainak új eszközökre van szükségük ahhoz, hogy be tudjanak lépni ezekre a piacokra és együttműködhessenek a fogyasztókkal. Megkönnyíthetjük a helyzetüket, ugyanis mi már több mint 3 éve vagyunk ezen a területen, legfőképpen Etiópiában.”


Hoskinson már korábban is rámutatott arra, hogy hatalmas potenciál van Afrikában a blokklánc-technológia kihasználása területén. A világ öt leggyorsabban fejlődő gazdasága Afrikában van az IMF (Nemzetközi Valutaalap) szerint.Továbbá elárulta, hogy rengeteg afrikai rendelkezik már okostelefonnal, így a fiatalok körében egyre népszerűbbek a kriptovaluták és azok használata.


Közép-Afrikában már néhány központi bank felkereste az IOHK vállalatot, és segítségüket kérték abban, hogy “tegyenek valamit” a CBDC (central bank digital currency – jegybanki digitális valuta) területén.


Hoskinson a Forkast.news-nak adott interjúban kihangsúlyozta, hogy Afrika jelen gazdasági helyzetében megérett a DeFi-re (decentralized finance – decentralizált pénzügy). Ez hogy fogja bevonzani a Fortune 500 vállalatait? Egyszerű a dolog: “Szeretnél hozzáférni a platformomon 100 millió ügyfélhez, akiknek most van pénzük és szeretnének kicsit költekezni, termékeket vásárolni?”


2021-ben a Cardano, mint “Ethereum Gyilkos”


Hoskinson már korábban rámutatott az Ethereum blokklánc-platform hibáira és hiányosságaira. Sok éves kutatással és munkával szeretné ezeket a problémákat kijavítva 2021-ben a Goguen korszak indulásával integrállni a hálózatba.
A Cardano azonban nem csak az afrikai kontinensen akar problémákat megoldani hanem a blokklánc-technológia területén is. Az IOHK jelenleg együttműködik a Litecoin alapítvánnyal a blokkláncok közötti átjárhatóság elérésének érdekében. Ha ez működik, akkor további kapcsolatok fognak létrejönni az interoperabilitás érdekében. Nemrég az IOTA partnerségről röppentek fel hírek. Érdemes lesz odafigyelni az IOTA-ra is a későbbiekben. 


Forrás: Crypto-news-flash.com

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Közösségi média

925RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek