fbpx
15 C
Budapest
2021. szeptember 7 (kedd)
spot_img
spot_imgspot_img

A Cardano decentralizált közösségi médián dolgozik

Charles Hoskinson, az IOHK vezérigazgatója felszólította Jack Dorseyt, hogy ne hozzon létre decentralizált közösségi média szabványt a Twitteren belül. Azt mondta, hogy Dorsey Blue Sky projektjét nyílt forráskódúvá kell tenni, hogy hozzáférhető legyen az egész kripto közösség számára. Cserébe Hoskinson elárulta, hogy az IOHK egy titkos projekten dolgozik, amely megoldhatja a Twitter decentralizációs problémáját.

Miután a Twitter eltávolította a jelenlegi amerikai elnököt, Donald Trumpot a platformjáról, a lépés világméretű vitát váltott ki a cenzúráról és a centralizációról. A platformokon átívelő eltávolítást összehangolt támadásnak vélték sokan, amit a decentralizációval lehet csak orvosolni.

Meglepő módon Jack Dorsey, a Twitter alapítója és vezérigazgatója egyetértett ezzel más nagyobb tech cég vezetőjével egyetemben.

Egy Twitter bejegyzésben, amely elmagyarázza a vállalat Trump eltávolításának okait, elmondta Dorsey, hogy a Bitcoin iránti szenvedélye annak alapjaiból fakad vagyis senki és semmi sem tudja ellenőrizni és befolyásolni. Ezért kezdte el 2019-ben fejleszteni a Blue Sky projektet ami egy decentralizált közösségi média szabványt hozna létre a Twitteren.

Hoskinson szerint a közösségi médiának nem kellene decentralizált szabványt kidolgoznia ugyanazon a vállalaton belül, amely a Twittert működteti. A közösség által irányított decentralizált rendszerek hangos támogatója, Hoskinson tweetjében felszólította Dorsey-t, hogy a Blue Sky projektjét tegye nyílt forráskódúvá ezzel hozzáférhetővé a kripto közösség számára.

A rövid kommentben még arra is rávilágított, hogy az IOHK, a Cardano blokklánc mögött álló vállalat hasonló dolgon dolgozik, mint amit Dorsey a Blue Sky-val próbál elérni. Míg Hoskinson csak annyit mondott, hogy a vállalat „dolgozik valamin”, a szélesebb kripto közösség azonnal feltételezte, hogy az IOHK decentralizált közösségi média platformot fejleszt a Cardano blokkláncon.

Forrás: cryptoslate.com

Related Articles

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Közösségi média

925RajongókTetszik
405KövetőKövetés
90FeliratkozóFeliratkozás
- Advertisement -

Friss cikkek